dinsdag 19 april 2016

De laatste voorbereidingen!

We zijn druk om de laatste puntjes op de i te zetten! 

Aanstaande zondag vliegen we aan het einde van de ochtend vanaf Dusseldorf via Atlanta naar Orlando. Daar slapen we twee nachten om dinsdag door te reizen naar St Louis.

Deze week zijn we druk bezig om de presentaties op orde te krijgen. We moeten twee presentaties houden tijdens het World Festival.
Onze eerste presentatie gaat over het hergebruik van koffiecups. In sommige huishoudens gaan er tientallen koffiecups (a la Nespresso / Dolce Gusto / l'Or Caps) per dag doorheen. Omdat we hebben ontdekt dat plantjes prima groeien op koffieprut lijkt het ons een goed idee als deze bedrijven bloemzaadjes toevoegen aan hun product. We hebben bedacht hoe bijvoorbeeld Nespresso zijn verpakking kan aanpassen, zodat dit gelijk een houder is voor de koffiecups waar de plantjes vrolijk in kunnen gaan groeien. Goed idee, toch?!
Verder moeten we ons robotontwerp presenteren. We moeten de jury overtuigen van de sterke punten van onze robot. Hier zeggen we verder niet te veel over, want de concurrentie leest wellicht ook mee ;-). 

Morgen oefenen we de presentaties tijdens ons uitzwaaifeest. We houden een feestje om onze sponsoren te bedanken. Alle bedrijven die hier rechts op de website staan, willen we ontzettend bedanken voor hun hulp. Zonder deze mensen hadden we deze reis nooit mogelijk kunnen maken! Zelfs burgemeester Harald Bergman, wethouder Chris Dekker en gedeputeerde Jo-Annes de Bat zijn van de partij! 

Nog even snel onze teamkleding wassen...


Vandaag zijn de tickets binnengekomen! En King Pepermunt :-). VakantieXperts Eindhoven heeft ons heel erg geholpen bij het boeken van de hotels en tickets. Ze hebben een jaar van tevoren er op gegokt dat er vast een Nederlands team naar het World Festival mag gaan. Vandaar dat we in een hotel zitten op 4 minuten loopafstand van het stadion. Alle andere hotels in St Louis zitten vol volgende week!


Daarnaast kwamen vandaag 1000 buttons binnen. Dat weegt aardig wat, weer vier onderbroeken per persoon minder in de koffer ;-).


FLL wil dat je de Core Values goed laat zien. Een onderdeel hiervan is 'gracious professionalism'. En dat houdt weer in dat je bijvoorbeeld tijdens het World Festival in contact komt met teams uit andere landen. Je kunt dan buttons uitwisselen als 'bewijs' dat je elkaar gesproken hebt.
JouwZeeland heeft onze buttons gesponsord. Op de achtergrond staat de Nederlandse vlag met de Zeeuwse leeuw. Daar bovenop is ons logo en onze blog gedrukt. Mooi geworden, toch?


Ons programma volgende week:

Zondag - reisdag naar Orlando
Maandag - dag in Orlando
Dinsdag - reismiddag naar St Louis
Woensdag - team area inrichten en team greeting
Donderdag - wedstrijdonderdelen oefenen en opening ceremony
Vrijdag - wedstrijdonderdelen voor 't echt en 's avonds naar the St Louis Cardinals (honkbalteam)
Zaterdag - medal & closing ceremony
Zondag - reisdag naar Dusseldorf (daar komen we op maandag aan) 

We kunnen niet meer wachten!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit allemaal. Fijn dat ook de provincie Zeeland jullie sponseren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar zijn wij ook heel blij mij! We hebben ook hele mooie posters kunnen drukken bij de Provincie. Nu nog hopen dat deze enorme vellen papier ook het vliegtuig in mogen :-).

      Verwijderen